SZENVEDÉLY

Szerintem az önmegvalósítás egyik alapja, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk. Ha az embernek van egy állása (ami csak egy állás, nem a szenvedélye) valószínüleg azért dolgozik, hogy legyen pénze a szenvedélyére… Ebből kiindulva miért pazarolnánk el az időnket, ahelyett, hogy pénzt keresnénk azzal, amit imádunk csinálni…

Azt gondolom, ez az első lépcsőfok.

Persze 18-20 évesen nagyon kevesen olyan szerencsések, hogy már megtalálták, mi az, amivel életük végéig tudnak foglalkozni. Sokunknak ez csak sokkal később jön el, de ezzel úgysem tudunk mit kezdeni, inkább csak örülni kell, ha végre megvan a végcél. Cél nélkül nem is tudsz menni affelé! (a célok az egészségre is jótékony hatással vannak!!!) Én is az utóbbi kategóriába esem, kb. 30 éves koromra kristályosodott ki, mivel is fogok foglalkozni az elkövetkezendő években. Visszagondolva persze könnyű okosnak lenni, nálam is számos jele volt annak korábban is, hogy a vizuális dolgok (fotó, videó) nagyon érdekelnek, de korábban nem volt meg az erőm hozzá, hogy mindenáron véghez vigyem a céljaimat.

Visszatérve a lényegre: ha megvan mit szeretnénk csinálni, már “csak” csinálni kell… Ez pedig nagyon-nagyon nehéz, ezzel tisztában vagyok, sok dologba kezdtem már, amit aztán végül feladtam. Mostanra azonban már magam is rájöttem (vagy csak most találtam meg a valódi szenvedélyem), hogy sohasem szabad feladni az álmainkat. Ezt már bizonyára Ti is sokszor hallottátok, talán mondtátok is másnak, de manapság annyira könnyű belesüppedni a szürke hétköznapokba, hogy az félelmetes. Ha elég korán rájössz, mi életed valódi mozgatórugója, sok időt spórolhatsz, és a nagybetűs életbe lépve egyből azon az úton indulhatsz el, ami a boldogságodhoz vezet. Ha később jössz rá (mint én), hogy rossz autópályán haladsz, sokat kell tenni érte, hogy megtaláld a felhajtót a saját pályádra. Bármelyik helyzetben is vagy, érezd magad szerencsésnek. Mégpedig azért mert a sorsod a saját kezedben van. Mielőtt pedig kifogások fogalmazódnának meg benned ezzel kapcsolatban, gondold azért végig. Nem azt mondom, hogy könnyű lesz, de akkor is a kezedben van! Én heti 60 órát dolgozom a munkahelyemen és emellett az összes szabadidőmet igyekszem a jövőm építésének szentelni. Nem néztem meg egy mozifilmet hónapok óta, se sorozatot, nem is játszottam a kedvenc online játékommal egy éve, de ez idő alatt rájöttem, hogy nem is fontosak egyáltalán… Főleg, ha az életem van a mérleg másik serpenyőjében! Máskülönben meg sokkal több örömöt okoz minden egyes apró siker amit a céljaim érdekében elérek. Így hát amióta megtaláltam az utam, minden egyes nap foglalkozom a kis dolgaimmal még munka után. Van hogy csak pár órát, máskor éjszakába nyúlóan, de bármilyen fáradt is vagyok, már jól az eszembe véstem, hogy az életem a tét.

 

Ha még nem találtad meg a szenvedélyed, fantáziálj egy picit. Képzeld el, mit tennél, ha nyernél 1-2 milliárdot a lottón, és soha többé nem kéne a pénz miatt aggódnod. Gondold végig miket szeretsz csinálni, és kapcsold össze ezeket a dolgokat, hogy kitaláld egyik érdekében, hogy tudsz pénzt csinálni a másikkal.

Én nagyon szeretek fotózni, videózni, imádok sportolni, és utazni. Az én receptem, hogy fotózással, filmkészítés okán minél több extrém sportot kipróbálhassak, és utazhassak.

(Ez az alapkoncepcióm, ami majd menet közben változhat, új lehetőségek vihetnek más irányba. A lényeg, hogy élvezzem amit csinálok, és Te is!)

 

Végezetül, hogy miről is beszélek, egy nálam tapasztaltabb, sikeresebb ember megfogalmazásában:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s